Followers Dia

Nov 6, 2011

Celoteh Time Buang $#*^@*&

Perhatian: Jangan baca entry ini jika anda terlalu sensitif ngan benda2 yg menjijikkan n itu membuktikan anda ne gedik! hahaha (juz kidding)

Ok jgn tertipu, ini bukan story cara nak mengatasi sembelit or wat tp ilham nak buat entry ne muncul di kala aku sdg buang $#*^@*& (faham2lah ya haha). So, buka minda anda n plis jgn bygkan yg bukan2 kerana anda buka blog ne atas kemahuan sndiri n bukan dipaksa rite? hehe.

Bgini ceritanya, masa yg diambil oleh sseorang utk buang air besar ne lebih kurang 20 minit or lebih bg yg smbelit, 5 mnit bgi yg normal (mkn seimbang ne), stiap 2 minit lak bgi yg cirit birit haha n x smpai 1 minit bgi yg terbuang awal2 x smpai msuk tndas hehehe.

So, dlm msa anda sdg $#*^@*& tu...apakah yg sdg bermain di fikiran? tp bgi yg tengah bergelut ngan sembelit tu dh pikir nak mati ja kot haha. Ok mostly org kita akan bertafakur jap (kdg2 letak dagu atas tgn) sambil tggu 'smuanya' habis dibuang n pikir mcm2, antaranya? ermm :
  • Family
  • Gf / bf
  • Study / exam
  • Duit
  • etc...
Hah betul kan? jgn tipu, slain tu ragam org kita... dia juga akan termenung jauh lah pulak terkenang memori dulo2, hepi2, sedih2 n lucu2..siap bley tesengih2 lagi sorg2. Nsib bek x da org skodeng lau x sah dicop x cukup skru mental.

Tapi bnda yg ingin aku utarakan d cni ialah gunakanlah time anda sdg $#*^@*& tu dgn pkara yg lebih bmanfaat..ok jgn cop aku lak x de moral coz bnda apa yg bmanfaat sgt yg boleh dilakukan tu:
  • Guna masa tu utk muhasabah diri
  • Masa utk mengingat dosa n ksilapan lalu
  • Mencari idea how to study smart?
  • Camna nak cari duit hanya scara legal ok
  • etc...
Sbb kdg2 manusia ne tiada masa nak pkir benda tu smua wlaupun dh diberi 24 jam sehari, so gunalah 2,3 minit tu utk muhasabah diri sendiri ke arah yg lbih baik...betul tak? yaaa (aku jwb sndiri haha).

Ne asyik2 pkir sal game bola MU mng smalam lah (sah2 bukan aku), pas buang ne nak tdo or men game plak lah...adui ne lah org kita. So skali lgi sorry pd yg x bkenan ngan entry ne coz x sesuai ditulis or wat tp dh ckp kan atas risiko sendiri. Sori gak atas bahasa yg kasar2 tu ya...Bye smua!.

Lepas baca jangan lupa FOLLOW dan KOMEN!

2 comments:

t a u f i k said...

LOLZ! Kalau duduk dlm toilet baca paper fikir apa ?

Md.Fadzil Masri said...

Fikir "apa nak jadi ngan dunia ne skrg!! hisshh2..." haha

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...