Followers Dia

May 20, 2011

Refleksi Paper Falsafah & Pendidikan di Malaysia



Selesai sdh paper killer untuk semester ne, bkn nak kata yg len tu bukan killer sgt tp yg ne...ya ampun bley dikatakan silent killer. hahaha. Apa2 pon kita buat refleksi dulu utk paper ne. Ok ekspresi selepas mjwb paper ne:


Kawan 1 : camana paper tdi? ok ka?
me : ok2 larrr..(sambil tunjuk tgn ala2 mesraaa bob af)
kawan 1 : senang or x senang?
me : biasa larrrr (sambil mngerutkan dahi)
kawan 2 : terus terang larrrr
me : ok2..skrg baru aku tau rasional msa menjwab paper ne 2jam 30minit .uwaaaaaaaaaaaa...paling aku benci soalan Hassan Langgulung tuuu...
kawan 1&2 : aikk??? ko x rsa over reacting sgt ke?..
 me: T.T....

So, dpt lar korang agak kan cmana tahap dewa betol soklan dia ne. Haahaha. Okeh jgn nak tuduh2 aku x stdy...aku stdy sikit kuar, yg aku abai dan rsa kurg menyengat tu pula sebok nak kuar... tp kyakinan utk lulus mesti ada! fuuuhhh smngatttt.... (mak tlong doakan anakmu ini)..errmmm.

Spot bagi soklan paper ne ada gak yg kuar so dptlah mnyedapkan hati aku sikit nak luluss..(still berharap) dgn penuh smngat dan lancarnya aku mngeluarkan idea mjwb soklan esei mlalui pen biru yg aku baru beli 10minit before exam (kuang3x..busted x sdia lagi stationry hehe). So penilaian bgi paper ne dianugrahkan:

Aras kesusahan : 4 stars
Yakin jawapan betol : 2 1/2 stars
Yakin lulus : 3 stars (jgn overcnfident sgt, nti mrana)

Apa2 pon aku bngga sbb rasanya aku bley2 lar jwb section essay tu.. (skali lgi still berhrp). Next paper, azam nak bukan stdy hard tp stdy smart. hehehe..bye..nti jumpa d refleksi paper lain pula. Yang penting POSITIF!jgn stresss..layan jom komik ne..


Lepas baca jangan lupa FOLLOW dan KOMEN!

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

nice header kau....

Md.Fadzil Masri said...

tq2....hehe...keep n touch wif my belog

Siti Khadijah Mohd Zain said...

canTikk nya bLogg ko....jeleesss...

Md.Fadzil Masri said...

haha... tq dijahhh

Nooraminie Yahya said...

Fazil,aku tggu ko follow blog aku ni,haha...
Nway Chaiyoo n gudluck exam...
Memandangkan ko crta pen biru ko,cdngan aku bagus ko guna pen hitam tyme exam sbb lec kmi ckap law blh guna pen hitam...hehehe

Md.Fadzil Masri said...

haha... ok2... aku follow skrg... ok pen hitam lpas ne...hehe tq

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...